Slovenské úrady práce ponúkajú viac ako 700 voľných miest v zahraničí

20.07.2012 Bratislava

Bratislava 19. júla (TASR) - Slovenské úrady práce v rámci projektu EURES ponúkajú aktuálne pre nezamestnaných 742 pracovných miest v ostatných členských krajinách Európskej únie (EÚ). Najviac ich je v nemecky hovoriacich štátoch, a to v Nemecku (311) a Rakúsku (196). Po niekoľkých desiatkach voľných pozícií nasledujú krajiny ako Holandsko, Taliansko či Veľká Británia.

Firmy zo zahraničia majú záujem najmä o pracovníkov do ubytovacích a stravovacích služieb, priemyselnej výroby či stavebníctva. Dopyt je aj po ľuďoch do sektora zdravotníctva a sociálnej pomoci, čo potvrdzujú aj personálne spoločnosti. "Na trhoch Rakúska a Nemecka majú veľmi dobré šance nájsť si prácu mimo priemyselných sektorov aj ošetrovateľky," uviedla pre TASR Klára Javorská z personálnej spoločnosti Trenkwalder.

Projekt EURES, Európske služby zamestnanosti, je projektom Európskej komisie (EK), pričom v SR ho zastrešuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Poradcovia a asistenti úradov práce majú tak za úlohu sprostredkovanie informácií občanom, evidenciu voľných miest a organizovanie výberových konaní. Podrobný zoznam pracovných ponúk však vedia uchádzači o prácu nájsť nielen na úradoch práce, ale aj na internetovej stránke www.eures.sk.
 

Vyberte región